Hosting.

Hosting: het op internet beschikbaar stellen van een website. In feite is hosting een via internet te benaderen opslagcontainer, waar bestanden van uw website en e-mail worden opgeslagen. Om uw website benaderbaar te maken via een websiteadres, kunt u één of meerdere domeinnamen registreren.

De afgelopen jaren heeft er in het land van de hostingproviders een prijzenoorlog gewoed. Goed voor de gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding, maar dat betekent niet dat de goedkoopste aanbieder de beste keuze is. In de kwaliteit van hosting is één factor over het algemeen het belangrijkst: beschikbaarheid.

U gaat er vanuit dat uw website altijd en overal ter wereld te bezoeken is. Om daadwerkelijk een hoge mate van beschikbaarheid te bieden, dient een hostingprovider zich daarop ingericht te hebben. Bijvoorbeeld door servers dubbel te plaatsen, zodat de andere server taken kan opvangen indien de andere niet beschikbaar is (redundantie) en door ervoor te zorgen dat er altijd voldoende capaciteit voorhanden is.

Euroknaller-hostingproviders nemen dit soort maatregelen vaak niet. Buiten onbereikbaarheid van de site kan dit leiden tot lange laadtijden van de website. Hoe dan ook is de kans groot dat uw bezoekers de informatie die ze zoeken niet kunnen bereiken.

Stassen Webdesign faciliteert hosting voor haar klanten. Niet met eigen servers, maar in samenwerking met een tweetal Nederlandse hostingproviders met moderne datacentra. Vanaf €35,- excl. BTW per jaar beschikt u al over een hostingpakket voor uw website.